Rózsadombon luxus lakások parkolóvalRózsadombon luxus lakások parkolóvalRózsadombon luxus lakások parkolóvalRózsadombon luxus lakások parkolóval

Villa Roses – Luxus karnyújtásnyira

Az AVORIS Villa Roses projektje egy teljes mértékben felújított épület, Budapesten a II. kerületben, a méltán kedvelt Rózsadombon, a Levél utcában található. A többlakásos, összesen 6 db szintet tartalmazó lakóépület 1995-ben épült, és az utóbbi években irodaként használták. A telek enyhén lejtős, nagy számban található rajta lombos fa, örökzöldek és helyenként cserjés-bokros növényzet. Az épület Rózsadomb klasszikus, kertes-villás negyedében helyezkedik el. A környék építészeti hangulatát zömében a századforduló idején épült eklektikus villák, lakóépületek határozzák meg.

Az átalakítás

Budapest Rózsadomb Levél utca új építésű lakás
Budapesten a 2. kerületben a Levél utcában luxus prémium lakások parkolóval hőszivattyús fűtéssel

Az épület átalakítását a környezeti adottságok és területi hagyományok figyelembevételével alakítottuk ki.

2023. áprilisában kezdődtek el a bontási munkálatok, és az elbontott falak elszállíttatása. A teljes gépészeti és villamos rendszer cserére került, majd folytattuk az elektromos alapszerelésekkel, melyet június végével fejeztünk be. Ezzel egyidejűleg a kert rendezése is elkezdődött, az elöregedett, beteg fákat engedéllyel kivágattuk, előkészítve a telket az új növények ültetésére. Párhuzamosan elkezdődött a gépészeti alapszerelés, mint a vízkiállások, csatorna vezetékek, valamint a mennyezeti hűtés-fűtés kiépítése. Ezekkel hozzávetőlegesen július közepéig végeztünk.

A belső átalakítás során a válaszfalakat teljesen elbontottuk, új elrendezést kaptak, új beltéri nyílászárókkal, valamint új padlóburkolatokkal.  

A homlokzati nyílászárók cseréje júliusban megtörtént: néhol az eredeti osztások megváltoztak, a hátsó kert felé emelő-tolóajtók kerültek, míg az utcai homlokzaton osztás nélküli nyílászárókat helyeztünk el.  A szükséges helyeken kiesés ellen üvegkorlátokat tettünk rejtett rögzítéssel. A meglévő ablakok feletti redőny helyére toktoldó, az utólagos hőszigetelésbe vakolható/burkolható tokú zsalúzia árnyékoló került.

A mai kornak és hőtechnikai, illetve tűzvédelmi elvárásoknak megfelelően kiegészítő homlokzati hőszigetelés került az épületre.

Az előzetes terveink szerint 2023 év végén átadásra került a megújult, felújított Villa Roses.

Budapest Rózsadomb Levél utca új építésű lakás
Budapesten a 2. kerületben a Levél utcában luxus prémium lakások parkolóval hőszivattyús fűtéssel
Budapest Rózsadomb Levél utca új építésű lakás
Budapesten a 2. kerületben a Levél utcában luxus prémium lakások parkolóval hőszivattyús fűtéssel

És ami még hátravan…

A kertrendezés: az időjárástól függően az új növények ültetése folyamatban van, ezzel hozzávetőlegesen 2024. március végéig elkészülünk.

 

Az 5 lakásból már 2 lakás elkelt, ahol a tulajdonosok lakberendező segítségével alakítják ki az új otthonaikat. További 3 lakás várja az új tulajdonosát! Amennyiben érdeklődik lakásaink iránt, kérjük keressenek és örömmel körbe vezetjük Önöket az épületben és a lakásokban: AVORIS Hungary Kft.: Villa Roses