Villa Roses – Luxus karnyújtásnyira

Az AVORIS legújabb projektje egy átalakítandó épület, Budapesten, a II. kerületben, a méltán kedvelt Rózsadombon, a Levél utcában található. A többlakásos, összesen 6 db szintet tartalmazó lakóépület 1995-ben épült, és az utóbbi években irodaként használták. A telek enyhén lejtős, nagy számban található rajta lombos fa, örökzöldek és helyenként cserjés-bokros növényzet. Az épület Rózsadomb klasszikus, kertes-villás negyedében helyezkedik el. A környék építészeti hangulatát zömében a századforduló idején épület eklektikus villák, lakóépületek határozzák meg.

Elindult az átalakítás

Az épület átalakítását a környezeti adottságok és területi hagyományok figyelembevételével alakítottuk ki.

Április második hetében elkezdődtek a bontási munkálatok, és az elbontott falak elszállíttatása. A teljes gépészeti és villamos rendszer cserére kerül. Így a gépészeti nyomvonalakat, vezetékeket el kellett bontani. Májusban az elektromos alapszerelésekkel folytattuk, melyet június végével fejezünk be. Ezzel egyidejűleg a kert rendezése is elkezdődött, az elöregedett, beteg fákat engedéllyel kivágattuk, előkészítve a telket az új növények ültetésére.

Paralel elkezdődött a gépészeti alapszerelés, ebbe beletartozik a vízkiállások, csatorna vezetékek kiépítése, valamint a mennyezeti hűtés-fűtés kiépítése. Ezekkel hozzávetőlegesen július közepéig végzünk.

És ami még hátravan…

A belső falazás, csakúgy, mint a gipszkartonos munkálatok július közepéig készülnek el: a belső átalakítás során a válaszfalakat teljesen elbontottuk, új elrendezést kapnak, új beltéri nyílászárókkal, valamint új padlóburkolatokkal.  

A homlokzati nyílászárók cseréje 2 ütemben történik, az első ütem július első hetében kezdődik: néhol az eredeti osztások megváltoznak, a hátsó kert felé emelő-tolóajtók kerülnek, míg az utcai homlokzaton osztás nélküli nyílászárókat helyezünk el.  A szükséges helyeken kiesés ellen üvegkorlátokat terveztünk rejtett rögzítéssel. A meglévő ablakok feletti redőny helyére toktoldó, az utólagos hőszigetelésbe vakolható/burkolható tokú zsalúzia árnyékoló kerül.

Kiegészítő homlokzati hőszigetelés kerül az épületre a mai kornak és hőtechnikai, illetve tűzvédelmi elvárásoknak megfelelően.

A kertrendezés: új növények ültetése, az utcai gyalogos bejárattól egy induló rámpa építése, az épület főbejáratáig.

Terveink szerint 2023 utolsó negyedévében átadásra kész a megújult, felújított Villa Roses.

 

Kövessék az oldalunkat, folyamatosan frissítjük a beszámolónkat, hogy Önök is részesei lehessenek az újjáépítés izgalmas folyamatának. Amennyiben érdeklődik lakásaink iránt, itt megtalálja őket: AVORIS Hungary Kft.: Villa Roses